Vota per Correu

correo

blanco

correo

La persona que desige votar per correu deura presentar-se a qualsevol Oficina de Correus i solicitar el impres pe a votar.

¿Quins son els passos per solicitar el vot per correu?

Les persones que vullguen votar per correu, teniu que solicitar-lo en qualsevol Oficina de Correus. El solicitant deu presentar-se personalment a la oficina de correus i fer la solicitut al funcionari, aportant el DNI, passaport o carnet de conducir (sempre originals).

Deuran de plenar un impres en el que soliciten un certificat d´inscripcio en el cens.

¿Com s´envia el vot per correu?

La Delegacio Provincial de la Oficina del Cens Electoral, remetra al solicitant del vot per correu tota la documentacio per a exercir este dret, per correo certificat al domicili que este haja indicat (en Espanya). Deuras rebre personalment esta documentacio. La documentacio consta de:

Paperetes per al Congres i el Senat.

– Sobres Electorals.

– Certificats d´Inscripcio al Cens Electoral.

– Sobre en el que figure la direccio de la mesa electoral en la que le correspon votar.

– Full explicatiu de com enviar la documentacio que adjunta

En cas de no trobar-se al seu domicili, se li deixara un avis al seu buço per a que puguen acudir personalment ab el seu DNI a la oficina de correus que corresponga. Quan tingues al teu poder la documentacio electoral, se introduix la papereta de vot al sobre corresponent:

– La papereta blanca al sobre blanc.

– La papereta color sepia al sobre color sepia. En este cas, ademes deuras marcar ab una creu en el recuadre que apareix a l´esquerra del candidat/a o candidats/es.

Estos sobres tancast s´introduixen a la vegada, junt ab el certificat d´inscripcio en el cens, dins del sobre dirigit a la mesa electoral corresponent enviant-lo per correu certificat, gratuitament, des de qualsevol Oficina de Correus.

¿Fins a quand es pot enviar el vot per correu?

El vot per correu es pot enviar des de el rebut de la documentacio electoral, fins al 16 de decembre de 2015.

¿Quin preu te de cost?

Todes les tramitacions relacionades ab el vot per correu son debades.

¿Puc votar per correu des de España si estic al cens consular (CERA O ERTA)?

Si residixes permanent o temporal al extranjer i estas inscrit al Cens Consular (CERA o ERTA) i et troves en España al mes de decembre, podras votar per correu si no has procesat el vot al extranjer. Sols tens que seguir el procedimient.

Atra opcio per a els residentes temporals es votar en Urna si es trova al seu municipi de residencia en Espanya el 20 de decembre i no ha iniciat esl tramits per a solicitar el vot des de fora d´Espanya.

¿A partir de quand es solicita?

Des de el 27 d´octubre i fins el 10 de decembre de 2015.